LUTFISK MED SPARRIS- OCH DRAGONSÅS
4 PORTIONER
20 rensade räkor
4 färska dragonkvistar
ATT SERVERA TILL:
kokt potatis
SPARRISSÅS:
300 g grön sparris
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 dl torrt vitt vin
2 – 3 msk kycklingfond
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
salt
nymalen vitpeppar
Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.
Skär av rotändan och knopparna på sparrisen. Spara knopparna till garnering. Skär stjälkarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet. Spara det till spädning av såsen.
Mixa sparrisen till slät puré. Häll den i en kastrull. Tillsätt crème fraichen, grädden, vinet, fonden och hackad dragon. Koka upp såsen. Späd med sparrisspad om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisknopparna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt. Ringla såsen över. Toppa med sparrisknoppar och räkor. Avsluta med en kvist dragon. Servera med nykokt potatis.
LUTFISK MED SPARRIS- OCH DRAGONSÅS
4 PORTIONER
20 rensade räkor
4 färska dragonkvistar
ATT SERVERA TILL:
kokt potatis
SPARRISSÅS:
300 g grön sparris
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 dl torrt vitt vin
2 – 3 msk kycklingfond
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
salt
nymalen vitpeppar
Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.
Skär av rotändan och knopparna på sparrisen. Spara knopparna till garnering. Skär stjälkarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet. Spara det till spädning av såsen.
Mixa sparrisen till slät puré. Häll den i en kastrull. Tillsätt crème fraichen, grädden, vinet, fonden och hackad dragon. Koka upp såsen. Späd med sparrisspad om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisknopparna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt. Ringla såsen över. Toppa med sparrisknoppar och räkor. Avsluta med en kvist dragon. Servera med nykokt potatis.