LUTFISK MED KAVIARSTUVAD PURJOLÖK

4 PORTIONER
2 kg lutfisk, gärna mittbit

STUVNING:
2 – 3 av det vita och det ljusgröna av 2 – 3 purjolökar
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl smör
1 msk orökt kaviar, Slotts eller Ejderns
salt och peppar

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Skölj purjolökarna väl. Skär dem i tunna strimlor. Fräs strimlorna i litet smör. Rör i crème fraiche, smör och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen.

Fördela lutfisken på fyra varma tallrikar eller lägg upp den på ett fat med stuvningen runt omkring. Bjud med nykokt potatis.

LUTFISK MED KAVIARSTUVAD PURJOLÖK

4 PORTIONER
2 kg lutfisk, gärna mittbit

STUVNING:
2 – 3 av det vita och det ljusgröna av 2 – 3 purjolökar
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl smör
1 msk orökt kaviar, Slotts eller Ejderns
salt och peppar

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Skölj purjolökarna väl. Skär dem i tunna strimlor. Fräs strimlorna i litet smör. Rör i crème fraiche, smör och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen.

Fördela lutfisken på fyra varma tallrikar eller lägg upp den på ett fat med stuvningen runt omkring. Bjud med nykokt potatis.