LUTFISK PÅ PORTUGISISKA
4 PORTIONER
1 1/2 kilo lutfisk
stekpåse
1 burk sardeller, 57 g
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad persilja
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
3 mindre rödlökar, klyftade
1 gul paprika i mindre bitar
1 röd paprika i mindre bitar
1 squash i mindre bitar
12 halverade cocktailtomater
4 – 6 kokta potatisar i tjocka skivor
svarta oliver
Sätt ugnen på 175°. Skär den i fyra portionsbitar. Lägg lutfisken med skinnsidan ner på en långpanna. Strö över 2 tsk salt per kilo fisk. Täck med bakplåtspapper. Låt fisken koka i ca 45 minuter.
Smält sardellerna under tiden under lock i en kastrull med finhackade vitlöksklyftor och finhackad persilja i rikligt med olivolja. Håll värmen låg, så att inte ingredienserna bränns vid och torkar ihop.
Hetta upp majsoljan tills den börjar ryka. Lägg i rödlökar, gul och röd paprika och zucchini. Woka allt snabbt under omrörning så att grönsakerna inte bränns. Strax innan grönsakerna är klara lägger du i cocktailtomaterna, potatis och svarta oliver.
Ta pannan åt sidan. Häll över sardell- och vitlöksoljan. Rör om försiktigt så alla smaker blandas.
LUTFISK PÅ PORTUGISISKA
4 PORTIONER
1 1/2 kilo lutfisk
stekpåse
1 burk sardeller, 57 g
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad persilja
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
3 mindre rödlökar, klyftade
1 gul paprika i mindre bitar
1 röd paprika i mindre bitar
1 squash i mindre bitar
12 halverade cocktailtomater
4 – 6 kokta potatisar i tjocka skivor
svarta oliver
Sätt ugnen på 200°. Skär den i fyra portionsbitar. Lägg lutfisken med skinnsidan ner på en långpanna. Strö över 2 tsk salt per kilo fisk. Täck med aluminiumfolie. Låt fisken koka i ca 45 minuter.
Smält sardellerna under tiden under lock i en kastrull med finhackade vitlöksklyftor och finhackad persilja i rikligt med olivolja. Håll värmen låg, så att inte ingredienserna bränns vid och torkar ihop.
Hetta upp majsoljan tills den börjar ryka. Lägg i rödlökar, gul och röd paprika och zucchini. Woka allt snabbt under omrörning så att grönsakerna inte bränns. Strax innan grönsakerna är klara lägger du i cocktailtomaterna, potatis och svarta oliver.
Ta pannan åt sidan. Häll över sardell- och vitlöksoljan. Rör om försiktigt så alla smaker blandas.