LUTFISKTARTAR MED RÖDBETOR

4 PORTIONER
2 dl kokt lutfisk
2 hackade hårdkokta ägg
1 finhackad rödlök
2 – 3 msk hackad gräslök
salt, vitpeppar
2 stora kokta rödbetor
några dillvippor
SENAPSSÅS:
3 msk strösocker
4 msk vinäger
5 msk svensk senap
2 dl matolja
några droppar HP-sås eller Worcestershiresås
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 stor knippa finhackad dill

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Rör ut sockret med vinägern så det smälter. Rör i senapen. Strila i oljan, medan ni rör om kraftigt, tills ni får en tjock sås. Smaka av med några droppar HP- eller Worcestershiresås, salt och peppar. Blanda i dillen. Ställ åt sidan.

Lutfisken skall alltså vara kokt och kall. Rensa den väl från skinn och ben. Hacka lutfisken. Blanda den med ägg, rödlök och gräslök. Salta och peppra. Rör i senapssås, bara så mycket att det binder och ni får en fast massa.

Skiva rödbetorna tunt. Fördela skivorna på fyra tallrikar. Forma tartaren till små ägg. Fördela äggen på rödbetsskivorna på de fyra tallrikarna. Ett stort eller flera små ägg. Garnera med några dillvippor.

Servera med ett gott bröd till.

Får ni någon sås över så smakar den gott både till lax, gravad som rökt, och till stekt strömming.

LUTFISKTARTAR MED RÖDBETOR

4 PORTIONER
2 dl kokt lutfisk
2 hackade hårdkokta ägg
1 finhackad rödlök
2 – 3 msk hackad gräslök
salt, vitpeppar
2 stora kokta rödbetor
några dillvippor
SENAPSSÅS:
3 msk strösocker
4 msk vinäger
5 msk svensk senap
2 dl matolja
några droppar HP-sås eller Worcestershiresås
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 stor knippa finhackad dill

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Rör ut sockret med vinägern så det smälter. Rör i senapen. Strila i oljan, medan ni rör om kraftigt, tills ni får en tjock sås. Smaka av med några droppar HP- eller Worcestershiresås, salt och peppar. Blanda i dillen. Ställ åt sidan.

Lutfisken skall alltså vara kokt och kall. Rensa den väl från skinn och ben. Hacka lutfisken. Blanda den med ägg, rödlök och gräslök. Salta och peppra. Rör i senapssås, bara så mycket att det binder och ni får en fast massa.

Skiva rödbetorna tunt. Fördela skivorna på fyra tallrikar. Forma tartaren till små ägg. Fördela äggen på rödbetsskivorna på de fyra tallrikarna. Ett stort eller flera små ägg. Garnera med några dillvippor.

Servera med ett gott bröd till.

Får ni någon sås över så smakar den gott både till lax, gravad som rökt, och till stekt strömming.