lutfisk_pa_rimmat_flask

Lutfisk på rimmat fläsk

4 portioner

1 paket lutfisk
2 skivor rimmat sidfläsk

SÅS:
2 gula lökar
smör
4 dl hönsbuljong
200 g gröna ärter
1 dl crème fraiche
150 g riven pepparrot
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
potatismjöl

Hacka löken. Fräs den i litet smör i en kastrull. Häll i buljongen. Koka 5 minuter. Lägg i ärterna. Koka upp. Mixa såsen med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Red med litet potatismjöl. Håll såsen varm.

Koka lutfisken i mikrovågsugnen enligt anvisning på förpackningen.

Skär lutfisken i 5 cm tjocka bitar.

Stek under tiden fläsket knaprigt.

Fördela fläsket på fyra varma tallrikar. Lägg lutfisken på fläskskivorna. Häll den varma såsen runt fisken.

Bjud lutfisken med kokt potatis eller gärna med potatismos smaksatt med grov senap.