_MIK4723-2

Skärhamns Frys AB

Vi är ett familjeägt företag som startades 1893 av Elias Hansson. Erfarenheten och kunskapen av att producera lutfisk har gått i arv från generation till generation och i över 100 år har vi levererat närproducerade varor av finaste sort. Hos oss arbetar unga och äldre sida vid sida, i en gemensam passion för lutfisk och kvalitet.

Ungdomar
Vår fabrik är belägen i Skärhamn på Tjörn, 7 mil norr om Göteborg. I våra lokaler har vi ständigt utvecklat och moderniserat processen för att tillverka våra produkter med en klimatvänlig lösning och samtidigt säkerställa en hög kvalitet.

_06_flygfoto_1SKL_0018

Vi uppfyller alla tänkbara krav på hygien enligt HACCP, samt är certifierade enligt BRC-standard. Vi är även certifierade enligt MSC.

 

Vår största produkt är färsk vakuumförpackad lutfisk för både dagligvaruhandel och storköksmarknad. Våra frysta produkter är alltid färskfrysta, det vill säga endast frysta en gång.

BER_8261_För dig som konsument innebär det en trygghet att alla våra produkter endast är frysta en gång och inte fraktas runt jorden för att tinas och bearbetas i till exempel Kina för att återigen frysas ned, packas om och skeppas tillbaka till Sverige.

BER_8122
Vi är väldigt stolta över vårt anrika arv och att som enda företag i Sverige inneha kompetensen att producera och bereda lutfisk i sin helhet. Från färsk nyfångad långa till färdig lutfisk och torskfiléer för konsument- och storköks marknaden.

Skärhamns Frys AB, ett smakfullt val.